Nektárinky v karamelovom sirupe

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na nektárinky v karamelovom sirupe:

1 200 g vykôstkovaných nektáriniek, 1 zarovnaná KL Pomôcky na konzervovanie, 4 PL rumu, 500 g cukru, 900 ml vody

Nektárinky v karamelovom sirupe
https://www.oetker.sk/

Postup:

Nektárinky vykôstkujeme, olúpeme, nakrájame na kúsky a rozdelíme do pohárov. Do každého pohára dáme na špičku noža Pomôcky na konzervovanie a jednu lyžicu rumu. Do hrnca dáme polovicu cukru (250 g) a na miernom ohni ho za stáleho miešania necháme skaramelizovat. Do tekutého karamelu veľmi opatrne pridáme vodu a zvyšný cukor.

Mohlo by vás zaujímať

Levanduľový sirup

15 minútSuroviny na levanduľový sirup: ½ kg levanduľových kvetov, 2 kg cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek, 1 liter vody Postup: Levanduľové kvety otrháme z drevnatých… Čítaj ďaľej

Za stáleho miešania varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Hotovým sirupom zalejeme nektárinky. Poháre uzavrieme, zatrasieme nimi a postavíme ich na plech na pečenie. Do plechu nalejeme horúcu vodu do výšky asi 2 cm. Plech s pohármi dáme do rúry a sterilizujeme 50 minút pri 95 °C.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach