Suroviny na nugátové kocky:
750 g hladkej múky, 250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť, 150 g kryštálového cukru, 2 žĺtky, kakao
Čokoládový krém: 200 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť, 200 g čokolády, 50 ml rumu, 100 g práškového cukru, 2 žĺtky
Nugátový krém: 200 g pravého nugátu alebo arašidovej nátierky, 250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť, 50 g medu
Postup:
Vypracujte cesto a polovicu zafarbite kakaom a dajte do chladničky odležať na 2 hodiny. Potom vyvaľkajte na jeden svetlý a jeden tmavý plát na celý plech a pečte pri 190 °C cca 10 minút.
Čokoládový krém: tuk Hera maslová príchuť vymiešajte s rumom, žĺtkami a cukrom. Potom vmiešajte rozpustenú čokoládu.
Nugátový krém: Nugát s tukom Hera maslová príchuť a medom vyšľahajte do hladkého krému.
Mohlo by vás zaujímať
Na tmavé cesto rozotrite tmavý krém a priklopte svetlým plátom cesta, na ktorý rozotriete svetlý krém z nugátu a dajte vychladnúť. Po poriadnom vychladnutí a odležaní polejte čokoládou a nakrájajte na jednotlivé kocky.