Čokoládové kocky

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na čokoládové kocky:

Cesto: 100 g masla, 100 g horkej čokolády, 60 g hladkej múky, 40 g kakaa, 1 lyžička prášku do pečiva, 4 vajcia, 150 g cukru, 1 balík vanilkového cukru


Krém:
1 čokoládový puding, 50 g cukru, 500 ml mlieka, 150 ml smotany na šľahanie

Na dekoráciu: 50 g postrúhanej čokolády

Čokoládové kocky

Postup:

Na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme kúsky čokolády nakrájanej na kocky a zmiešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vymiešame elektrickým mixérom do peny. Do hotovej zmesi pridáme čokoládovú hmotu s maslom a nakoniec vmiešame zmes múky a kakaa. Vyleje na plech (30×18 cm), ktorý sme potreli maslom a posypali múkou. Pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládový koláč s horkým kakaom

45 minútEnergia: 321 kcal.Vyskúšajte náš recept na čokoládový koláč, ktorý vám zdvihne náladu:-) Suroviny na Čokoládový koláč s horkým kakaom: 2 hrnčeky kryštáľového cukru, 1 hrnček vody,… Čítaj ďaľej

Dolcela puding pripravíme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, spojíme s pudingom a natrieme na tortu . posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme v chlade 2 – 3 hodiny. Malé tajomstvo: Ak sa na pudingu počas chladenia vytvorí kožka, odstránime ju pridaním smotany.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach