Suroviny na farfalle s morčacím mäsom (rozpočet pre 4 porcie):
Pesto:
- 1 hrsť orechov
- 3 hrste čerstvej bazalky (zopár lístkov si odložíme na ozdobu)
- 50 g syra grana padano
- olivový olej
- morská soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
Farfalle s morčacím mäsom:
- 200 g morčacích pŕs vcelku
- olivový olej
- 1 lyžica masla
- morská soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 300 g cestovín farfalle
Potrebujeme: strúhadlo, sekací mixér, sitko
Postup:
Pesto:
Orechy opečieme bez použitia tuku na rozohriatej panvici. Lístky bazalky natrháme nahrubo a syr nastrúhame. Pripravené suroviny preložíme do sekacieho mixéra, prilejeme 150 ml olivového oleja a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Farfalle s morčacím mäsom:
Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na malé kúsky a opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom a maslom do zlato-hneda. Na záver ich ochutíme soľou a korením.
Mohlo by vás zaujímať
Medzitým uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode nie úplne domäkka, čiže „al dente“. Uvarené cestoviny scedíme a vrátime naspäť do hrnca, v ktorom sa varili. Potom pridáme opečené kúsky mäsa a pesto. Zľahka premiešame.
Servírovanie:
Cestoviny servírujeme v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom grana padano a dozdobené malými lístkami bazalky.