Farfalle s morčacím mäsom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na farfalle s morčacím mäsom (rozpočet pre 4 porcie):

Pesto:

  • 1 hrsť orechov
  • 3 hrste čerstvej bazalky (zopár lístkov si odložíme na ozdobu)
  • 50 g syra grana padano
  • olivový olej
  • morská soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku

Farfalle s morčacím mäsom:

  • 200 g morčacích pŕs vcelku
  • olivový olej
  • 1 lyžica masla
  • morská soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 300 g cestovín farfalle

Potrebujeme: strúhadlo, sekací mixér, sitko

Farfalle s morčacím mäsom

Postup:

Pesto:

Orechy opečieme bez použitia tuku na rozohriatej panvici. Lístky bazalky natrháme nahrubo a syr nastrúhame. Pripravené suroviny preložíme do sekacieho mixéra, prilejeme 150 ml olivového oleja a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

Farfalle s morčacím mäsom:

Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na malé kúsky a opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom a maslom do zlato-hneda. Na záver ich ochutíme soľou a korením.

Mohlo by vás zaujímať

Morčacie prsia pod olivovou perinkou

Morčacie prsia pod olivovou perinkou

Morčacie mäso je populárnym hydinovým mäskom. Patrí k tmavým druhom, podobne ako hus, či kačka, napriek tomu je  diétne a chutné. Obsahuje veľa bielkovín a menej tuku. Mäso … Čítaj ďaľej

Medzitým uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode nie úplne domäkka, čiže „al dente“. Uvarené cestoviny scedíme a vrátime naspäť do hrnca, v ktorom sa varili. Potom pridáme opečené kúsky mäsa a pesto. Zľahka premiešame.

Servírovanie:

Cestoviny servírujeme v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom grana padano a dozdobené malými lístkami bazalky.

kuchynalidla.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach