25 minút
Karamelové bonbóny – suroviny:
450 g kryštálového cukru, 6 lyžíc šľahačkovej smotany, 25 g masla, 175 g horkej čokolády, mandle
Postup:
Cukor so smotanou dáme do hrnca a miešame, kým nevznikne hustá hmota. Pridáme zmäknuté maslo a postrúhanú čokoládu. Pri nízkej teplote rozpustíme, potom teplotu zvýšime a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Karamel nesmie byť príliš tmavý, lebo zhorkne. Odložíme z platne a šľaháme až kým nezhustne.
Mohlo by vás zaujímať
Hmotu rozotrieme na vymastenú plochú formu. Ešte vlažnú pokrájame na štvorčeky. Na vrch každého kúska pritlačíme polovičku orecha a necháme vychladnúť. Uchovávame v dobre uzatvárateľnej nádobe.