Karamelové bonbóny

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Karamelové bonbóny – suroviny:

450 g kryštálového cukru, 6 lyžíc šľahačkovej smotany, 25 g masla, 175 g horkej čokolády, mandle

Postup:

Cukor  so smotanou dáme do hrnca a miešame, kým nevznikne hustá hmota. Pridáme zmäknuté maslo a postrúhanú čokoládu. Pri nízkej teplote rozpustíme, potom teplotu zvýšime a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Karamel nesmie byť príliš tmavý, lebo zhorkne.  Odložíme z platne a šľaháme až kým nezhustne.

Mohlo by vás zaujímať

Pražené mandle v cukre

20 minútSuroviny na pražené mandle v cukre: 250 g ošúpaných mandlí, 250 g kockového cukru, 5 lyžíc vody, 1 lyžica mletej škorice Postup: Cukor dáme do… Čítaj ďaľej

Hmotu rozotrieme na vymastenú plochú formu. Ešte vlažnú pokrájame na štvorčeky. Na vrch  každého kúska pritlačíme polovičku orecha a necháme vychladnúť. Uchovávame v dobre uzatvárateľnej nádobe.

Mohlo by vás zaujímať

Domáce rafaello

Domáce rafaello

Recept na gulôčky obalené v kokose, ktoré pripomínajú obľúbený dezert, koluje v mnohých variantoch. Ak si však pripravíte Domáce rafaello podľa tohto receptu, určite nám … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach