Krupicové koláčiky s višňami

Doba prípravy 30 minútEnergia: 531 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 2224 joulov (531 kalórií)

Suroviny na krupicové koláčiky s višňami:

3/8 l mlieka, štipka soli, 2 lyžice cukru, 2 vajcia, 2 lyžice masla, 65 g krupice, 1 fľaša višňového kompótu (850 ml), 2 lyžice čerešňovice, 2 lyžice mlieka, 4 lyžice strúhanky, olej na praženie

Postup:

Mlieko so soľou, cukrom a maslom prevaríme, pomaly prisypeme krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú krupicovú kašu. Po odstavení necháme kašu 10 minút odpočívať. Višne scedíme a necháme na cedidle odkvapkať. Asi 100 g višní nahrubo nasekáme a zmiešame s krupicovou šťavou. Primiešame vajce a 2 lyžice čerešňovice.

Mohlo by vás zaujímať

Višňové rezy

Višňové rezy s posýpkou

45 minútSuroviny na višňové rezy s posýpkou (rozpočet na 20 kúskov ): 1/2 kocky droždia, 100 ml mlieka, 550 g hrubej múky, 360 g cukru, soľ, … Čítaj ďaľej

Plech potrieme olejom, krupicovú masu rozprestrieme rovnomerne do asi 2 cm vrstvy, necháme vychladnúť a stuhnúť. Zo stuhnutej krupice vykrajujeme koláčiky s priemerom asi 6 cm. Postupne ich obaľujeme v rozšľahanom vajci a strúhanke. Pred vyprážaním necháme krátko odležať, aby sa obal spevnil, potom vypražíme z oboch strán do zlatohneda.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach