SPÄŤ
Vianočné pečenie

Višňová štrúdľa 

Od: Henrieta Karabova 22.11.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

Na ťahané štrúdľové cesto: 1/8 l vlažnej vody, 1 štipka soli, 1 PL oleja, 1 žĺtok, 250 g múky, 125 g masla, olej na potretie, Korunný cukor práškový mlynček na posypanie  

Na rýchlejší variant môžete použiť aj 2 bal. lístkového cesta.

Na plnku: 100 g strúhanky, 70 g masla, 150 g Korunného krupicového cukru, 1 štipka škorice, 1,5 kg vykôstkovaných čerešní, 1 vajce na potretie

Višňová štrúdľa 

Postup:

Múku preosejte do misy, pridajte maslo, žĺtok, mlieko a dobre vypracujte tuhé cesto. Ak by bolo redšie, pridajte trochu múky a opäť vymieste. Cesto by sa malo dať dobre rozvaľkať a na dotyk by malo byť mierne lepkavé. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte v chlade odležať asi 30 minút.

Pripravené cesto rozdeľte na dve časti a na pomúčenej doske ich rozvaľkajte natenko. Posypte vrstvou strúhanky, uložte polovicu zmiešaných čerešní a višní, posypte kryštálovým a škoricovým cukrom a rovnomerne pokvapkajte maslom. Rovnakým spôsobom urobte aj druhý závin.

Oba naplnené záviny opatrne preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite maslom a vložte asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po upečení a miernom vychladnutí posypte škoricovým alebo práškovým cukrom.

 

womangalérie VŠETKY