30 minút
Lievance si pripravujeme niekedy aj na raňajky. U nás doma ovocné lievance pripravujeme celkom často.
Suroviny na ovocné lievance:
4 ks jablká, 150 – 200 ml mlieka, 8 – 10 PL špaldovej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 PL agáve sirup, olej
Postup:
Jablká nastrúhame a zmiešame s mliekom, s agáve sirupom a práškom do pečiva, ktorý zmiešame s múkou. Z cesta lyžicou vytvárame na panvici malé okrúhle placky a opekáme z každej strany dozlatista na malom množstve oleja. Po upečení ich necháme odležať na papierovom obrúsku, aby sa zbavili prebytočného tuku. Lievance môžeme pozliepať džemom alebo iba posypať škoricovým cukrom.
Mohlo by vás zaujímať
Autor: Zuzana Vačková