Kefírové lievance s malinami

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny:

200 ml kefíru, 3 vajcia, 250 ml polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, štipka soli, olej, lekvár (malinový), nutela, maliny

Kefírové lievance

Postup:

Kefír vylejeme do misky a vyšľaháme. Postupne za stáleho šľahania pridávame celé vajcia. Do dobre vyšľahanej hmoty primiešame múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva a štipku soli. Všetko dobre premiešame a necháme 30 minút odpočívať. Rozohriatu panvicu na lievance vytrieme olejom,  veľkou lyžicou postupne nalievame cesto a z oboch strán upečieme. Hotové lievance odkladáme na kuchynský papier, aby sa odsal zvyšný tuk. Vždy dve spojíme lekvárom a vrch potrieme nutelou. Do stredu pokladieme maliny  a dookola  ozdobíme šľahačkou.