SPÄŤ
Iné dezerty

Pečený grapefruit s trstinovým cukrom a medom

Od: Henrieta Karabova 29.11.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny (rozpočet na 4 porcie):

2 grapefruity, 2 balenia Trstinového cukru s rumovou príchuťou Dr. Oetker, 1 KL škorice, 2 PL medu, 4 KL masla

Okrem toho potrebujeme: zapekaciu nádobu

 

Postup:

Grapefruity s kôrou umyjeme a osušíme, rozkrájame na polovicu a jednotlivé mesiačiky grepu pozdĺžne nakrojíme aj s kôrou okolo šupky, aby sa po upečení dužina lepšie ochutila a ľahšie vyberala lyžičkou. Posypeme pravidelne okolo odhalenej dužiny trstinovým cukrom, škoricou a pokvapkáme medom. Vložíme do maslom vymazanej zapekacej nádoby, poukladáme maslo a pečieme. Grapefruity vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť a podávame aj s kôrou ešte teplé.

Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Doba prípravy: asi 15 minút
Doba pečenia: asi 15 minút

TIP: Pred podávaním môžeme mierne pokvapkať rumom, pre deti ľubovoľným sirupom.

Hodnotenie: Skvelý a chutný variant podávania grapefruitu. Hodí sa samotný ako dezert alebo ku grilovanému mäsu. Môžete ho tiež ogrilovať na vonkajšom grile spoločne s mäsom alebo ovocím (napr. hrušky, ananás alebo banány).

womangalérie VŠETKY