Anjelské rezy – rafinované a lahodné

Doba prípravy 65 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 2 bielky, 2 žĺtky, 120 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 150 ml smotany na šľahanie, 200 g polohrubej múky, ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na vanilkovú náplň:
2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker, 750 ml mlieka, 250 g zmäknutého masla, 150 g práškového cukru, 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker, 4 PL rumu

Na kokosovú náplň:
500 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Crème Olé s kokosovou príchuťou Dr.Oetker, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 50 g strúhaného kokosu

Na ozdobenie: 20 g strúhaného kokosu, Perličky strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Korpus necháme vychladnúť.

Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlaté klasy podľa návodu na obale, ale len so 750 ml mlieka. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Nakoniec krátko zašľaháme rum. Náplň nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.

Na prípravu kokosovej náplne nalejeme smotanu do vyššej nádoby. Pridáme Crème Olé, Smeta-fix a na strednom stupni šľaháme asi 1 minútu. Náplň nesmie byť príliš tuhá. Nakoniec vmiešame kokos a rozotrieme na vanilkovú náplň.

Nakrájame na rezy, posypeme kokosom a ozdobíme perličkami.

TIP: Medzi náplne je možné vložiť nakrájaný ananás.

Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: asi 24 porcií
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra:
150 °C
Plynová rúra:
stupeň 3

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach