Suroviny na Koreninové tekvicové cupcakes s krémom (na 12 stredných cupcakes):
Korpus: 110 g kryštálového cukru, 88 g jemného tmavého cukru, 150 g hladkej múky, 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva, ¼ lyžičky soli, 1/3 menšej lyžičky sódy, 1 čajová lyžička škorice, ½ lyžičky mletého zázvoru, ½ lyžičky muškátového oriešku, 215 g tekvicového pyré, 100 ml rozpustenej Hery, 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka
Krém: 125 g krémového syra, 250 g mascarpone, práškového cukru podľa chuti
Tekvicové pyré: 1 menšia tekvica (ideálne Hokkaido)
Na ozdobu: 25 g slnečnicových semienok, práškový cukor, škorica, sušených jabĺk
Postup:
Najprv pripravte tekvicové pyré. Tekvicu olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Rúru predhrejte na 190 °C a pečte tak dlho, kým nie je tekvica mäkká. Potom ju rozmixujte na kašu. Zvyšok tekvicového pyré môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe až 1 týždeň v chladničke alebo až 2 mesiace v mrazničke.
Rúru predhrejte na 170° C.
Hnedý cukor prešľahajte v mixéri, aby ste sa uistili, že v ňom nezostali žiadne hrudky. Potom do rovnakej misy preosejte všetky suché ingrediencie – hladkú múku, kypriaci prášok, sódu, všetky koreniny a ½ lyžičky soli.
Mohlo by vás zaujímať
V ďalšej mise zmiešajte všetky mokré ingrediencie – tekvicové pyré, rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť a vajce. Potom mokré ingrediencie vmiešajte do suchých. Zašľahajte tak, aby bolo cesto lesklé a hladké a všetky ingrediencie boli spojené.
Košíčky plňte asi do ¾ ich výšky. Pečte asi 20 minút, alebo kým špajdľa z cesta nevyjde suchá. Po upečení preložte košíčky na chladiacu mriežku, kde ich nechajte úplne vychladnúť.
Krémový syr a mascarpone (pri izbovej teplote) premiešajte s cukrom. Našľahajte mixérom, inak krém zredne. Krémom ozdobte až celkom vychladnuté cupcakes, posypte zľahka škoricou, práškovým cukrom a ozdobte slnečnicovými semienkami. Môžete doplniť aj kúskami sušených jabĺk.