Koreninové tekvicové cupcakes s krémom

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na Koreninové tekvicové cupcakes s krémom (na 12 stredných cupcakes):

Korpus: 110 g kryštálového cukru, 88 g jemného tmavého cukru, 150 g hladkej múky, 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva, ¼ lyžičky soli, 1/3 menšej lyžičky sódy, 1 čajová lyžička škorice, ½ lyžičky mletého zázvoru, ½ lyžičky muškátového oriešku, 215 g tekvicového pyré, 100 ml rozpustenej Hery, 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka

Krém: 125 g krémového syra, 250 g mascarpone, práškového cukru podľa chuti

Tekvicové pyré1 menšia tekvica (ideálne Hokkaido)

Na ozdobu25 g slnečnicových semienok, práškový cukor, škorica, sušených jabĺk

tekvicové cupcakes

Postup:

Najprv pripravte tekvicové pyré. Tekvicu olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Rúru predhrejte na 190 °C a pečte tak dlho, kým nie je tekvica mäkká. Potom ju rozmixujte na kašu. Zvyšok tekvicového pyré môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe až 1 týždeň v chladničke alebo až 2 mesiace v mrazničke. 

Rúru predhrejte na 170° C.

Hnedý cukor prešľahajte v mixéri, aby ste sa uistili, že v ňom nezostali žiadne hrudky. Potom do rovnakej misy preosejte všetky suché ingrediencie – hladkú múku, kypriaci prášok, sódu, všetky koreniny a ½ lyžičky soli.

Mohlo by vás zaujímať

Mäkké tekvicové koláčiky

40 minútEnergia: 63 kcal.Jeseň je krásne ročné obdobie plné teplých farieb, dobrého jedla a chutných koláčov. Je len na vás a na vašej chuti, aký koláč alebo… Čítaj ďaľej

V ďalšej mise zmiešajte všetky mokré ingrediencie – tekvicové pyré, rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť a vajce. Potom mokré ingrediencie vmiešajte do suchých. Zašľahajte tak, aby bolo cesto lesklé a hladké a všetky ingrediencie boli spojené.

Košíčky plňte asi do ¾ ich výšky. Pečte asi 20 minút, alebo kým špajdľa z cesta nevyjde suchá. Po upečení preložte košíčky na chladiacu mriežku, kde ich nechajte úplne vychladnúť.

Krémový syr a mascarpone (pri izbovej teplote) premiešajte s cukrom. Našľahajte mixérom, inak krém zredne. Krémom ozdobte až celkom vychladnuté cupcakes, posypte zľahka škoricou, práškovým cukrom a ozdobte slnečnicovými semienkami. Môžete doplniť aj kúskami sušených jabĺk. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach