Tekvicové brownies

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny:

1 hrnček špaldovej hladkej múky, ½ lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, 4 vajcia, 1 hrnček trstinového cukru, 1 hrnček rozpustenej rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou, 2 lyžice holandského kakaa, 2 tabuľky čokolády s vysokým obsahom kakaa (celkom 200 g), 1 hrnček pyré z tekvice Hokkaido, 3 lyžice medu, ½ hrnčeka nasekaných kešu orechov, štipka škorice

Tekvicové brownies

Postup:

Najskôr si pripravte tekvicové pyré. To môžete mať v chladničke i pár dní vopred, prípadne si ho vyrobíte väčšie množstvo, ktoré môžete uskladniť v mrazničke.

Tekvicu Hokkaido omyte, osušte a rozkrojte na polovice. Vydlabte vnútornú časť so semienkami. Nakrájajte na menšie kúsky a dajte piecť do rúry vyhriatej na 170 °C. Pečte domäkka. Bude to trvať asi 30 – 40 minút – podľa veľkosti kúskov tekvice. Mäkkú tekvicu rozmixujte dohladka.

Múku zmiešajte s práškom do pečiva a štipkou soli. Dôkladne premiešajte.

Vajcia dajte spolu s cukrom šľahať do robota. Šľahajte na plné otáčky tak dlho, kým sa cukor rozpustí a vznikne nadýchaná žltá krémová zmes. Postupne do nej prilievajte rozpustenú heru. Spojte dohromady a pridajte 100 g čokolády, ktorú ste rozpustili vo vodnom kúpeli. Vymiešajte hladkú čokoládovú zmes.

Pridajte sypkú časť – múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Vymiešajte cesto, ktoré nalejete na tukom vymastený a múkou vysypaný plech.

Do tekvicového pyré vmiešajte nasekané orechy a dochuťte štipkou škorice a medom. Tekvicovú zmes naneste na čokoládové cesto. Povrch posypte nasekanou čokoládou (použite druhých 100 g).

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 40 – 45 minút. Povrch hotových brownies by mal byť pekne chrumkavý.

Nechajte vychladnúť a krájajte na štvorčeky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach