50 minút
Suroviny na bryndzový osúch:
250 g bryndze s údenou chuťou, 120 ml sladkej smotany,15 cm póru, pokrájaného na kolieska, ½ zelenej papriky, 1+1 žltá a zelená čili paprička, pokrájaná na kolieska, 30 g údenej slaninky pokrájanej na kocky, 20 g hríbov, namočených v horúcej vode, 1 jarná cibuľka, 2 šalotky, pokrájané pozdĺžne na 8 častí
Na cesto: 2 PL oleja, 125 ml vody, 1 štipka soli, 250 g hladkej múky
Postup:
Rúru predhrejeme na 225°C. Vymiesime hladké cesto a vyvaľkáme na tenko, cca 3 mm. (Môžeme použiť aj hotový produkt). Povrch natrieme zmiešanou bryndzou so smotanou. Vrch posypeme zvyšnými surovinami. Pečieme v rúre cca 20 minút, alebo do zlatista, do chrumkava.
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Môžeme vynechať slaninu a pridať pokrájaný fenikel.