Suroviny na koláč dunajské vlny:
Cesto: 1 bal. Bábovka (zmes na pečenie) suroviny podľa návodu na obale zmesi na pečenie Bábovka, 2 PL kakaa holandského typu, 700 g višní (čerstvých alebo kompótovaných, najlepšie vykôstkovaných)
Náplň: 1 bal. Pudingu s vanilkovou príchuťou, 1/2 l mlieka, 3 PL cukru, 250 g mäkkého masla, 100 g práškového cukru, 2 PL rumu
Postup:
Cesto pripravíme podľa návodu na obale zmesi na prípravu Bábovky. Do polovice cesta pridáme kakao. Biele cesto vylejeme na plech a kakaové cesto potom navŕšime na biele cesto. Nakoniec na cesto poukladáme višne, ktoré zľahka do cesta zatlačíme. Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote cca 160 – 180 °C po dobu asi 20 – 30 min.
Mohlo by vás zaujímať
Náplň: Puding uvaríme podľa návodu s mliekom a 3 PL cukru na hustý krém, ktorý potom za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vytrieme do peny s práškovým cukrom a rumom. K tejto maslovej zmesi vmiešame po lyžičkách vychladený pudingový krém. Pripravenú náplň natrieme na upečené vychladené cesto s višňami.
TIP: Dunajské vlny Posypeme strúhanými vlašskými orechami.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 976 kJ / 233 kcal | 862 kJ / 206 kcal |
Tuky | 15,55 g | 13,77 g |
Sacharidy | 18,14 g | 16,05 g |
Bielkoviny | 2,20 g | 1,95 g |