Dunajské vlny

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na koláč dunajské vlny:

Cesto: 1 bal. Bábovka (zmes na pečenie) suroviny podľa návodu na obale zmesi na pečenie Bábovka, 2 PL kakaa holandského typu, 700 g višní (čerstvých alebo kompótovaných, najlepšie vykôstkovaných)

Náplň: 1 bal. Pudingu s vanilkovou príchuťou, 1/2 l mlieka, 3 PL cukru, 250 g mäkkého masla, 100 g práškového cukru, 2 PL rumu

Postup:

Cesto pripravíme podľa návodu na obale zmesi na prípravu Bábovky. Do polovice cesta pridáme kakao. Biele cesto vylejeme na plech a kakaové cesto potom navŕšime na biele cesto. Nakoniec na cesto poukladáme višne, ktoré zľahka do cesta zatlačíme. Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote cca 160 – 180 °C po dobu asi 20 – 30 min.

Mohlo by vás zaujímať

Kakaové cuketové rezy

55 minútEnergia: 135 kcal.Vláčne a veľmi chutné kakaové cuketové rezy s orechami a Holandským kakaom. Suroviny na kakaové cuketové rezy (vystačí asi na 24 porcií): Na cesto:… Čítaj ďaľej

Náplň: Puding uvaríme podľa návodu s mliekom a 3 PL cukru na hustý krém, ktorý potom za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vytrieme do peny s práškovým cukrom a rumom. K tejto maslovej zmesi vmiešame po lyžičkách vychladený pudingový krém. Pripravenú náplň natrieme na upečené vychladené cesto s višňami.

TIP: Dunajské vlny Posypeme strúhanými vlašskými orechami.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia976 kJ / 233 kcal862 kJ / 206 kcal
Tuky15,55 g13,77 g
Sacharidy18,14 g16,05 g
Bielkoviny2,20 g1,95 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach