Gaštanová roláda

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Gaštanová roláda – suroviny:

3 balíčky gaštanového pyré, 40 g masla, 50 ml cukrového sirupu, 3 lyžice rumu

Krém: 3 žĺtky, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 ml mlieka, 100 g čokolády na varenie, 250 g masla, čokoládová poleva

Postup:

Z mlieka, žĺtkov, cukru a čokolády uvaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli hustý krém. (Pozor, nesmie dosiahnuť bod varu, aby čokoláda  neprihorela).  Necháme vychladnúť. Medzitým vymiešame celé maslo. Postupne doňho primiešame čokoládový základ.  Cesto pripravíme z gaštanového pyré, ktoré vymiešame s maslom, cukrovým sirupom (prípadne troškou práškového cukru) a rumom.

Mohlo by vás zaujímať

14. január

Kokosová roláda s polevou

30 minútKokosová roláda s polevou – suroviny: 300 g rozdrvených maslových keksov, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 20 g kakaového prášku, 150 g marhuľového… Čítaj ďaľej

Cesto rozvaľkáme medzi dvomi fóliami asi na pol centimetra, potrieme plnkou a pomocou fólie opatrne zrolujeme. Dáme do chladničky stuhnúť.  Potom povrch polejeme čokoládovou polevou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach