Gaštanová roláda – suroviny:
3 balíčky gaštanového pyré, 40 g masla, 50 ml cukrového sirupu, 3 lyžice rumu
Krém: 3 žĺtky, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 ml mlieka, 100 g čokolády na varenie, 250 g masla, čokoládová poleva
Postup:
Z mlieka, žĺtkov, cukru a čokolády uvaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli hustý krém. (Pozor, nesmie dosiahnuť bod varu, aby čokoláda neprihorela). Necháme vychladnúť. Medzitým vymiešame celé maslo. Postupne doňho primiešame čokoládový základ. Cesto pripravíme z gaštanového pyré, ktoré vymiešame s maslom, cukrovým sirupom (prípadne troškou práškového cukru) a rumom.
Mohlo by vás zaujímať
Cesto rozvaľkáme medzi dvomi fóliami asi na pol centimetra, potrieme plnkou a pomocou fólie opatrne zrolujeme. Dáme do chladničky stuhnúť. Potom povrch polejeme čokoládovou polevou.