40 minútEnergia: 236 kcal.
Príjemná korenistá chuť tmavého karobu s kombináciou sladkej smotany a pikantných višní. To je karobová višňová roláda.
Karobová višňová roláda – suroviny (vystačia na 1 roládu):
Na cesto:
- 3 vajcia
- 80 g cukru
- 160 g polohrubej múky
- 1 zarovnaná PL Tmavého karobu
- ½ KL Kypriaceho prášku do pečiva
- 50 ml horúcej vody
Na náplň:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 50 g práškového cukru
- 1 balíček Smeta-fixu
- 40 ml griotky
- 150 g višní
Okrem toho potrebujeme:
- plech na pečenie (30 × 40 cm)
- elektrický ručný šľahač
- cukrárske vrecko s hladkou špičkou
Postup:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s karobom a kypriacim práškom a horúcu vodu a zľahka vymiešame dohladka.
- Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 190 °C
- Teplovzdušná rúra: 170 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Čas prípravy: asi 20 minút
- Čas pečenia: asi 20 minút
- Celkový čas prípravy: asi 40 minút
Mohlo by vás zaujímať
- Ešte horúci plát aj s papierom na pečenie zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu s cukrom, Smeta-fixom a griotkou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Z plátu stiahneme papier na pečenie. Na plát nanesieme rovnomerne náplň a uhladíme. Na náplň nanesieme višne a plát zrolujeme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Karobová višňová roláda je hotová a môžeme ju podávať. Dobrú chuť!
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 9814 kJ / 2344 kcal | 988 kJ / 236 kcal |
Tuky | 105,34 g | 10,62 g |
Sacharidy | 230,45 g | 23,23 g |
Bielkoviny | 47,37 g | 4,77 g |