Perníčky

Doba prípravy 30 minútEnergia: 67 kcal.Náročnosť

Suroviny ( rozpočet na 45 kusov ):

Na cesto: 250 g hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do perníka, 140 g práškového cukru, 7 g kakaa, 1 vrchovatá KL perníkového korenia, 3 – 4 KL medu, 2 vajcia, 25 g masla nebo margarínu
Na potretie: 1 vajce
Ešte potrebujeme: valček, formičky na vykrajovanie, plech na pečenie, papier na pečenie, štetec

Perníčky

Postup:

Na cesto ručne na doske spracujeme múku zmiešanú s kypriacim práškom do perníka, cukor, kakao, perníkové korenie, med, vajcia a maslo alebo margarín. Vypracujeme hladké cesto. Ak je cesto riedke, pridáme múku.

Mohlo by vás zaujímať

Perníky

Perníky

50 minútSuroviny na perníky: 50 g nahriateho medu, 2 vajcia + 1 vajce na potretie, 125 g  práškového cukru, 1 lyžička perníkového korenia, štipka škorice, 1… Čítaj ďaľej

Cesto vyváľame na doske na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Perníčky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry piecť. Ešte horúce ich potrieme rozšľahaným vajcom. Môžeme ich ľubovoľne ozdobiť. Uchovávame ich v uzavretej nádobe.

  • Elektrická rúra: 180°C         
  • Teplovzdušná rúra: 160°C         
  • Plynová rúra: stupeň 3           
  • Doba pečenia: asi 10 minút
  • Doba prípravy: asi 15 minút

Nutričné hodnoty: na 100 g / ml

na porciu / kusna 100 g / mlNutričné hodnoty: na 100 g / ml
Energia281 kJ / 67 kcal1478 kJ / 353 kcal
Tuky1,70 g8,95 g
Sacharidy9,62 g50,65 g
Bielkoviny1,06 g5,57 g

Zdroj: Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach