Perníkové tiramisu

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Aké jednoduché, také lahodné

Suroviny na Perníkové tiramisu (vystačí na: asi 4 porcie):

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky do perníka
  • 140 g cukru
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL medu
  • 25 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia

Na krém:

  • 1 balíček Crema Tiramisù Dr.Oetker
  • 300 ml studeného mlieka

Na poliatie a posypanie:

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
  • formičky na vykrajovanie
  • elektrický ručný šľahač
Perníkové tiramisu
Oetker

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po povykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm, ale nevykrajujeme. Povykrajované tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Čas prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech)

Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou váľka.

Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.

Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert perníkové tiramisu odložíme do chladničky stuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Tiramisu podľa Martina

30 minútTiramisu podľa Martina je chutná obmena klasickej Tiramisu. Suroviny na tiramisu podľa Martina: 4 lyžice práškového cukru, 2 vanilkové cukre, 3 vajíčka, 3 nátierkové masla… Čítaj ďaľej

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia2119 kJ / 506 kcal837 kJ / 200 kcal
Tuky11,45 g4,52 g
Sacharidy87,04 g34,40 g
Bielkoviny14,02 g5,54 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach