Aké jednoduché, také lahodné
Suroviny na Perníkové tiramisu (vystačí na: asi 4 porcie):
Na cesto:
- 250 g hladkej múky do perníka
- 140 g cukru
- 1 PL kakaa
- 1 PL medu
- 25 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
Na krém:
- 1 balíček Crema Tiramisù Dr.Oetker
- 300 ml studeného mlieka
Na poliatie a posypanie:
- 1 KL instantnej kávy
- 100 ml vody
- 1 zarovnaná KL mletej škorice
Ešte potrebujeme:
- 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
- formičky na vykrajovanie
- elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po povykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm, ale nevykrajujeme. Povykrajované tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Čas prípravy: asi 30 minút
- Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech)
Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou váľka.
Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.
Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert perníkové tiramisu odložíme do chladničky stuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 2119 kJ / 506 kcal | 837 kJ / 200 kcal |
Tuky | 11,45 g | 4,52 g |
Sacharidy | 87,04 g | 34,40 g |
Bielkoviny | 14,02 g | 5,54 g |
Zdroj: Dr.Oetker