Piškótová roláda so šľahačkou je tá najkrajšia a najjednoduchšia roláda. Príprava našej piškótovej rolády so šľahačkou je nenáročná a nezaberie vám veľa času. Stačí ju potrieť iba šľahačkou, zrolovať a výbornú sladkosť pre svoje deti máte hotovú za pár minút.
Jemnučká a šťavnatá piškótová roláda so šľačkou chutí skvele. Potrebujete iba 30 minút a môžete maškrtiť. A čo je dôležité, piškótová roláda podľa nášho receptu zaručene nepraskne.
Suroviny na piškótová roláda so šľahačkou:
maslo na plech, 4 vajcia, 4 lyžice teplej vody, 100 g práškového cukru, štipka soli, 60 g polohrubej múky, 40 g škrobovej múčky, 1 lyžička prášku do pečiva
Postup:
Plech potrieme maslom, položíme naň pergamenový papier, ktorý takisto natrieme maslom. Vajcia ušľaháme s vodou, cukrom a soľou tak, aby spenená hmota bola svetlá a jemná. Múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva zmiešame, preosejeme cez sitko do spenenej hmoty a opatrne vmiešame. Cesto nalejeme na pripravený plech a stierkou rozotrieme. Pečieme na strednom rošte v predhriatej rúre. Cesto je upečené, ak je pri dotyku pružné. Ak ho pečieme príliš dlho, pri rolovaní sa láme.
Mohlo by vás zaujímať
Na pracovnú dosku položíme utierku, ktorá je navlhčená alebo posypaná cukrom a vyklopíme na ňu upečené piškótové cesto. Ihneď ho natierame želé alebo lekvárom a zrolujeme. Cesto, ktoré chceme naplniť šľahačkou, alebo maslovým krémom, dáme vychladnúť prikryté vlhkou útierkou, aby sa pri rolovaní príliš nelámalo. Piškótovú roládu po naplnení pocukrujeme, ozdobíme šľahačkou alebo maslovým krémom a čerstvým ovocím, nastrúhanou čokoládou alebo niečím podobným.