Piškótová roláda so šľahačkou

Doba prípravy 73 minútNáročnosť

Piškótová roláda so šľahačkou je tá najkrajšia a najjednoduchšia roláda. Príprava našej piškótovej rolády so šľahačkou je nenáročná a nezaberie vám veľa času. Stačí ju potrieť iba šľahačkou, zrolovať a výbornú sladkosť pre svoje deti máte hotovú za pár minút.

Jemnučká a šťavnatá piškótová roláda so šľačkou chutí skvele. Potrebujete iba 30 minút a môžete maškrtiť. A čo je dôležité, piškótová roláda podľa nášho receptu zaručene nepraskne.

Suroviny na piškótová roláda so šľahačkou:

maslo na plech, 4 vajcia, 4 lyžice teplej vody, 100 g práškového cukru, štipka soli, 60 g polohrubej múky, 40 g škrobovej múčky, 1 lyžička prášku do pečiva

Postup:

Plech potrieme maslom, položíme naň pergamenový papier, ktorý takisto natrieme maslom. Vajcia ušľaháme s vodou, cukrom a soľou tak, aby spenená hmota bola svetlá a jemná. Múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva zmiešame, preosejeme cez sitko do spenenej hmoty a opatrne vmiešame. Cesto nalejeme na pripravený plech a stierkou rozotrieme. Pečieme na strednom rošte v predhriatej rúre. Cesto je upečené, ak je pri dotyku pružné. Ak ho pečieme príliš dlho, pri rolovaní sa láme.

Mohlo by vás zaujímať

Banánová roláda s čokoládou

40 minútČakáte návštevu a chcete pripraviť niečo nenáročné, ale za to veľmi chutné? Máme pre vás tip! Rýchla banánová roláda s čokoládou je ideálne riešenie. Ľahučký dezert… Čítaj ďaľej

Na pracovnú dosku položíme utierku, ktorá je navlhčená alebo posypaná cukrom a vyklopíme na ňu upečené piškótové cesto. Ihneď ho natierame želé alebo lekvárom a zrolujeme. Cesto, ktoré chceme naplniť šľahačkou, alebo maslovým krémom, dáme vychladnúť prikryté vlhkou útierkou, aby sa pri rolovaní príliš nelámalo. Piškótovú roládu po naplnení pocukrujeme, ozdobíme šľahačkou alebo maslovým krémom a čerstvým ovocím, nastrúhanou čokoládou alebo niečím podobným.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach