Suroviny na Rebarborový koláč:
200 g hladkej múky, 100 g masla, 50 + 70 g kryštálového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 50 g nastrúhaných mandlí, 50 g suchárov, 1 kg rebarbory, ¼lyžičky škorice, 70 g práškového cukru
Postup:
Z masla, 50g cukru, soli a 2 žĺtkov spracujeme krehké cesto, ktoré necháme ochladiť, vyvaľkáme podľa tvaru formy a vložíme do nej. Na okrajoch cesto povyťahujeme a popritláčame. Mandle opražíme nasucho dozlatista, zmiešame s najemno zomletými suchármi a zmesou posypeme povrch cesta.
Mohlo by vás zaujímať
Rebarboru umyjeme, osušíme a pokrájame na 3 cm kúsky, rovnomerne rozložíme na cesto. 3koricu zmiešame so 70g cukru a rebarboru posypeme. Pečieme asi 40 minút. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme preosiaty práškový cukor a došľaháme dotuha. Pomocou zdobiaceho vrecúška z neho nastriekame na koláč ozdobnú pokrývku, vložíme naspäť do rúry a ešte 10 minút pečieme.
1 porcia: 1007kJ / 241 kcal