45 minút
Suroviny na rebarborový koláčik:
400 g očistenej rebarbory, 2 hrnčeky jogurtu, 2 vajcia, 2 lyžice oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1 prášok do pečiva, škorica
Mrvenica: 50 g masla, 1/3 hrnčeka hrubej múky, 1/4 hrnčeka práškového cukru
Postup:
Rebarboru nakrájame a zasypeme cukrom. Necháme odležať 30 minút. Scedíme a vyžmýkame. Zmiešame žĺtka s olejom, pridáme múku, kryštáľový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu vymiešame. Jemne vmiešame vyšľahaný sneh so štipkou soli. Cesto vylejeme na vymastený plech a na vrch poukladáme rebarboru.
Mohlo by vás zaujímať
Z masla, hrubej múky a cukru pripravíme mrveničku, ktorou posypeme cesto s rebarborou a zasypeme škoricou a cukrom. Rebarborový koláč pečieme.