Rebarborový koláčik

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na rebarborový koláčik:

400 g očistenej rebarbory, 2 hrnčeky jogurtu, 2 vajcia, 2 lyžice oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1 prášok do pečiva, škorica

Mrvenica: 50 g masla, 1/3 hrnčeka hrubej múky, 1/4 hrnčeka práškového cukru

Rebarborový koláčik

Postup:

Rebarboru nakrájame a zasypeme cukrom. Necháme odležať 30 minút. Scedíme a vyžmýkame. Zmiešame žĺtka s olejom, pridáme múku, kryštáľový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu vymiešame. Jemne vmiešame vyšľahaný sneh so štipkou soli. Cesto vylejeme na vymastený plech a na vrch poukladáme rebarboru.

Mohlo by vás zaujímať

Rebarborová bublanina

45 minútRebarborová bublanina – suroviny: 6 vajec, 20 dkg Hery, 40 dkg hnedého cukru, 40 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, rebarbora Postup: Žĺtky vymiešame… Čítaj ďaľej

Z masla, hrubej múky a cukru pripravíme mrveničku, ktorou posypeme cesto s rebarborou a zasypeme škoricou a cukrom. Rebarborový koláč pečieme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach