60 minút
Suroviny na rebarborový koláč so škoricou:
1 kg rebarbory, 20 dkg práškového cukru, 40-50 dkg polohrubej múky, 25 dkg stuženého tuku na pečenie, 4 PL vody, štipku soli, prášok do pečiva, 5 PL kryštálového cukru, 1 dkg tuku na vymastenie plechu
Postup:
Rebarboru očistíme, umyjeme, pokrájame na kúsky a dáme do plastovej misy. Posypeme kryštálovým cukrom a necháme postáť cca 30 min. Múku s troškou soli preosejeme, zmiesime s práškovým cukrom, tukom, vodou a práškom do pečiva. Vzniknuté cesto môžeme zachladiť v chladničke. Natiahneme na vymastený plech (ak sa dá, vyvaľkáme).
Mohlo by vás zaujímať
Rebarboru necháme odkvapkať a poukladáme na cesto. Pečieme na miernom ohni vo vopred vyhriatej trúbe. Po upečení posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom.