Veľkonočné hniezdo z mandľovej bábovky

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny:

Bábovka: 2 hrnčeky polohrubej pšeničnej múky, 1 hrnček mletých mandlí, 2 vrchovaté lyžičky prášku do pečiva, 1 hrnček kryštálového cukru, 3 vajcia, ½ hrnčeka rozpustenej Hery, ½ hrnčeka polotučného mlieka

Čokoládová poleva: 100 g Hery, 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa

Ozdobenie: cukrové veľkonočné vajíčka, 50 g horkej čokolády, 50 g bielej čokolády, 50 g mliečnej čokolády

 Veľkonočné hniezdo z mandľovej bábovky

Postup:

Rozpustenú Heru, vajcia a cukor vyšľahajte v robote do hladkej nadýchanej hmoty. Opatrne vmiešajte mlieko.

Zvlášť zmiešate sypké suroviny, ktoré pridáte do krému. Vymiešajte hladké cesto, ktoré nalejete do bábovkovej formy, ktorú ste vymazali Herou a vysypali polohrubou múkou.

Upečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 45 minút. Nechajte trochu vychladnúť a vyklopte na tanier.

V hrnci rozpustite Heru. Nalámte do nej čokoládu a vymiešajte metličkou čokoládovú polevu. Nechajte chvíľku odpočinúť. Medzitým si nasekajte všetky tri čokolády. Krájajte ostrým nožom dlhé ťahy, aby boli kúsky čokolády podobné slame alebo vetvičkám. Čokoládovou polevou polejte bábovku, ihneď posypte čokoládovými kúskami. Do otvoru v bábovke nasypte cukrové alebo čokoládové veľkonočné vajíčka.  Rovnaké vajíčka poukladajte aj na povrch bábovky – do hniezda.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach