Veľkonočné vajíčka

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na Veľkonočné vajíčka:

Na cesto: 250 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 150 g zmäknutého masla alebo margarínu, štipka soli

Na zlepenie: 100 g pikantného džemu (napr. ríbezľového)

Na ozdobenie: 1 balenie Tubičiek na zdobenie, cukrové ozdoby (napr. Guľôčky zlaté/biele, Guľôčky dúhové alebo Srdiečka)

Ešte potrebujeme: plech na pečenie, valček, formičku na vykrajovanie vajíčok, papier na pečenie

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín, soľ a ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme na mierne pomúčenej pracovnej doske plát hrubý 3 mm. Formičkou povykrajujeme vajíčka, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po vychladnutí zlepíme vždy dve vajíčka k sebe džemom. Vajíčka ozdobíme tubičkami a cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie, necháme chvíľu stuhnúť a môžeme servírovať.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 10 minút
  • Počet kusov: 2 plechy
  • Doba prípravy: asi 20 minút  

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach