Suroviny na základný recept na cupcake:
Cesto: 150 g rastlinnej nátierky Hera, 150 g kryštálového cukru, 150 g polohrubej múky, 1,5 lyžičky kypriaceho prášku, 3 vajcia (prípadne pridajte jedno navyše)
Krém: 150 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť, 150 g práškového cukru
Tip: Tento základný recept na korpus možno doplniť napríklad vanilkovou esenciou, postačí jedna lyžička.
Postup:
Predhrejte si rúru na 180 °C. Pripravte si papierové košíčky (biele, farebné alebo vzorované, k dispozícii je ich pestrá škála), prípadne plech na muffin, ktorý vyložíte papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – zaistíte správny tvar muffinov. Najskôr zmiešajte všetky sypké ingrediencie: do preosiatej múky pridajte kypriaci prášok. Tuk Hera maslová príchuť vyšľahajte s cukrom do hladkej peny a postupne pridajte vajcia. Potom pridajte sypké suroviny a vymiešajte dohladka. Košíčky naplňte do dvoch tretín. Pečte cca 25 minút. Aby ste sa uistili, že sú hotové, skúste do nich zapichnúť špajľu – ak sa na ňu cesto nelepí, sú hotové. Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť.
Krém: Rozkrájajte tuk Hera maslová príchuť na menšie kúsky a preosejte cukor. Tuk šľahajte a postupne doň pridávajte cukor, kým nevznikne hladký krém. Ten dajte vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Pre dochutenie krému možno opäť použiť napríklad vanilkový struk. Pre farebný krém stačí do hmoty primiešať potravinárske farbivo.
Zdobenie: Zdobičku alebo zdobiace vrecúško naplňte krémom a prvú dávku strekneme do misy s krémom. Potom už stačí špirálovými pohybmi dozdobiť povrch cupcake. Krém je možné ozdobiť ďalšími ozdobami.