Čokoládová pena s jahodami – suroviny:
150 g kvalitnej bielej čokolády, 5 dl smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 2 čerstvé vajcia, 400 g jahôd, 2 lyžice tekutého medu, šťava a nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného citróna, medovka na ozdobenie
Postup:
Nalámanú čokoládu nasypeme do misy, ktorá sa dá položiť na hrniec s vodou. Nad horúcou parou ju za stáleho miešania rozpustíme – voda musí vrieť len mierne. Do čokolády sa nesmie dostať ani kvapka vody, inak by sa zrazila. Rozpustenú čokoládu necháme trocha vychladnúť. Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha. V inej miske vyšľaháme vajcia, vlejeme k nim roztopenú čokoládu a dôkladne prešľaháme. Do čokoládovej zmesi postupne vmiešame šľahačku.
Mohlo by vás zaujímať
Penu rozdelíme do pohárov a asi hodinu necháme v chladničke. Tesne pred podávaním pokrájame jahody na plátky a zmiešame ich s medom, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou. Jahody rozdelíme do pohárov a ozdobíme lístkami medovky. Čokoládová pena s jahodami je hotová, môžeme ju servírovať. Dobrú chuť!