Čokoládová pena s jahodami

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Čokoládová pena s jahodami – suroviny:

150 g kvalitnej bielej čokolády, 5 dl smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 2 čerstvé vajcia, 400 g jahôd, 2 lyžice tekutého medu, šťava a nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného citróna, medovka na ozdobenie

Postup:

Nalámanú čokoládu nasypeme do misy, ktorá sa dá položiť na hrniec s vodou. Nad horúcou parou ju za stáleho miešania rozpustíme – voda musí vrieť len mierne. Do čokolády sa nesmie dostať ani kvapka vody, inak by sa zrazila. Rozpustenú čokoládu necháme trocha vychladnúť. Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha. V inej miske vyšľaháme vajcia, vlejeme k nim roztopenú čokoládu a dôkladne prešľaháme. Do čokoládovej zmesi postupne vmiešame šľahačku.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládová pena s karamelizovanými jabĺčkami

Čokoládová pena s karamelizovanými jabĺčkami

45 minútČokoládová pena s karamelizovanými jabĺčkami – suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 4 žĺtka 200 g + 200 g smotany na šľahanie štipka soli 50… Čítaj ďaľej

Penu rozdelíme do pohárov a asi hodinu necháme v chladničke. Tesne pred podávaním pokrájame jahody na plátky a zmiešame ich s medom, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou. Jahody rozdelíme do pohárov a ozdobíme lístkami medovky. Čokoládová pena s jahodami je hotová, môžeme ju servírovať. Dobrú chuť!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach