Čokoládové prúžky s ovocím

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na čokoládové prúžky s ovocím:

150 g sušeného sladeného exotického ovocia (napr. mango, papája, ananás), 50 g marcipánu, 2–3 PL rumu, 100 g mliečnej čokolády, 1 balíček Polevy tmavej, 1 balíček Polevy svetlej

Čokoládové prúžky s ovocím

Postup:

Na prípravu prúžkov nakrájame ovocie a marcipán na malé kocky, premiešame a zalejeme rumom. Priklopíme a necháme macerovať asi 30 minút. Chlebíčkovú formu vyložíme potravinovou fóliou. Mliečnu čokoládu nalámeme na kúsky a v malom hrnčeku vo vodnom kúpeli na miernom plameni rozpustíme. Polevy rozpustíme podľa návodu a odstrihneme malé rožky. Rozpustenú tmavú polevu nalejeme do formy a uhladíme.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládový fondant

25 minútSuroviny na čokoládový fondant : 45 g čokolády, 45 g masla, 45 g cukru, 45 g hladkej múky, 1 vajce, 1 žĺtok Postup: Čokoládu spolu… Čítaj ďaľej

Polovicu ovocnej a marcipánovej hmoty opatrne nanesieme na čokoládu. Rozpustenú bielu polevu opatrne nalejeme v pruhoch na ovocie s marcipánom, pričom zľahka poklepávame formou. Zvyšok ovocnej zmesi opatrne nanesieme na polevu. Nakoniec nalejeme mliečnu čokoládu a opatrne ju pomocou vidličky rovnomerne rozdelíme na povrch ovocia. Formu odložíme asi na 10 minút do mrazničky, kým čokoláda nezatuhne. Vyberieme aj s fóliou z formy a fóliu odstránime. Jedenkrát pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na prúžky (asi 1 x 5 cm). Až do podávania odložíme čokoládové prúžky s ovocím do chladničky.

Zdroj: Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach