Trasená torta s ananásom – suroviny (rozpočet na asi 16 porcií):
Na cesto: 320 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 220 g Krupicového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 vajcia, 250 ml mlieka, 250 ml oleja
Na náplň: 1 ananásový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 340 g), 200-250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s kokosovou príchuťou, 1 balíček Smeta-fixu
Na ozdobenie: 3 zarovnané PL strúhaného kokosu
Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), uzatvárateľnú nádobu s objemom asi 3 l
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme ananásový kompót aj so šťavou, ananás nakrájame na menšie kúsky. Pridáme smotanu na šľahanie, crème olé a smeta-fix. Nádobu uzavrieme a trasieme tak dlho, kým sa suroviny nespoja. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou náplne potrieme spodný plát korpusu, prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty a na ozdobenie posypeme kokosom.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba pečenia: asi 25 minút
- Doba prípravy: asi 20 minút
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1449 kJ / 346 kcal | 1478 kJ / 353 kcal |
Tuky | 22,67 g | 23,13 g |
Sacharidy | 32,22 g | 32,88 g |
Bielkoviny | 4,39 g | 4,48 g |