Trasená torta s ananásom

Doba prípravy 45 minútEnergia: 346 kcal.Náročnosť

Trasená torta s ananásom – suroviny (rozpočet na asi 16 porcií):

Na cesto: 320 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 220 g Krupicového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 vajcia, 250 ml mlieka, 250 ml oleja

Na náplň: 1 ananásový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 340 g), 200-250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s kokosovou príchuťou, 1 balíček Smeta-fixu

Na ozdobenie: 3 zarovnané PL strúhaného kokosu

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), uzatvárateľnú nádobu s objemom asi 3 l

Trasená torta

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme ananásový kompót aj so šťavou, ananás nakrájame na menšie kúsky. Pridáme smotanu na šľahanie, crème olé a smeta-fix. Nádobu uzavrieme a trasieme tak dlho, kým sa suroviny nespoja. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou náplne potrieme spodný plát korpusu, prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty a na ozdobenie posypeme kokosom.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 25 minút
  • Doba prípravy: asi 20 minút

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1449 kJ / 346 kcal1478 kJ / 353 kcal
Tuky22,67 g23,13 g
Sacharidy32,22 g32,88 g
Bielkoviny4,39 g4,48 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach