15 minút
Suroviny:
tablička bielej čokolády, tablička horkej čokolády, šľahačka v spreji, forma na ľad (alebo košíky zo staniolu, či prázdna forma z bonboniery)
Postup:
Formu na ľad dáme do mrazničky poriadne vychladiť. Tabličku čokolády rozlámeme na kúsky a rozpustíme v mikrovlnnej rúre (prípadne nádobe nad parou s troškou masla). Rozpustenú čokoládu vlejeme do formy a necháme ju čiastočne stuhnúť. Potom ju rozlejeme po formičke tak, aby sa zachytila na všetkých stranách. Necháme si priestor v strede formičky, aby sa dal vyplniť náplňou.
Keď čokoláda stuhne, vylúpneme ju z formy. Tak vznikne škrupina, ktorú plníme podľa fantázie – napríklad šľahačkou v spreji, či parížskou náplňou. Na záver ozdobíme ovocím.