Jogurtová panna cotta

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Jogurtová panna cotta – suroviny ( rozpočet pre 4 osoby):

6 dcl  šľahačkovej smotany, 3 dcl bieleho jogurtu, 7 ks plátkovej želatíny (2 ks do malinovej zmesi a 5 ks do jogurtovej zmesi), 150 g malinovej dreňe (mrazená), maliny na ozdobu, čerstvé lístky mäty, 250 g kryštálového cukru (150 do šľahačkovej smotany a 100 g do malinovej drene – alebo podľa chuti)

Postup:

Malinová želatína: Rozpustíme si malinovú dreň a pridáme cukor. Želatínu ponoríme do vody a necháme chvíľu odstáť, kým želatína nezmäkne, potom pridáme do malinovej zmesi, ktorú vylejeme do formičky (asi do 1/3) . Necháme stuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Božská Panna cotta

20 minútTalianska klasika – dezert, po ktorom si oblížete všetky prsty. Oblejte ho karamelovým krémom alebo omáčkou z ovocia (jahôd, malín, či ríbezlí) ako svetoznámi kulinári Antonio… Čítaj ďaľej

Panna cotta: Cukor pridáme do šľahačkovej smotany a privedieme do varu. Želatínu ponoríme do vody a necháme chvíľu odstáť, kým želatína nezmäkne. Potom pridáme do šľahačkovej smotany, kde sa želatína rozpustí. Necháme vychladnúť a pridáme jogurt. Zmes nalejeme do formičiek na malinovú zmes a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí vyklopíme na tanier a ozdobíme lístkami mäty a čerstvými malinami. Jogurtová panna cotta je hotová:-)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach