Jogurtová panna cotta – suroviny ( rozpočet pre 4 osoby):
6 dcl šľahačkovej smotany, 3 dcl bieleho jogurtu, 7 ks plátkovej želatíny (2 ks do malinovej zmesi a 5 ks do jogurtovej zmesi), 150 g malinovej dreňe (mrazená), maliny na ozdobu, čerstvé lístky mäty, 250 g kryštálového cukru (150 do šľahačkovej smotany a 100 g do malinovej drene – alebo podľa chuti)
Postup:
Malinová želatína: Rozpustíme si malinovú dreň a pridáme cukor. Želatínu ponoríme do vody a necháme chvíľu odstáť, kým želatína nezmäkne, potom pridáme do malinovej zmesi, ktorú vylejeme do formičky (asi do 1/3) . Necháme stuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Panna cotta: Cukor pridáme do šľahačkovej smotany a privedieme do varu. Želatínu ponoríme do vody a necháme chvíľu odstáť, kým želatína nezmäkne. Potom pridáme do šľahačkovej smotany, kde sa želatína rozpustí. Necháme vychladnúť a pridáme jogurt. Zmes nalejeme do formičiek na malinovú zmes a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí vyklopíme na tanier a ozdobíme lístkami mäty a čerstvými malinami. Jogurtová panna cotta je hotová:-)