15 minút
Suroviny na vtáčie mliečko:
500 ml mlieka, bielky z troch vajec, 10 g cukru, 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou, 300 ml mlieka, 40 g cukru, ½ KL mletej škorice
Postup:
Na prípravu dezertu vyšľaháme bielky spolu s 10 g cukru a nakoniec zľahka vmiešame škoricu. 500 ml mlieka zahrejeme do varu. Lyžičkou vykrajujeme zo sladkých bielkov „obláčiky“ a vkladáme do vriaceho mlieka. Niekoľkokrát „obláčiky“ v mlieku obrátime a ihneď vyberáme z mlieka do studenej nádoby.
Mohlo by vás zaujímať
Puding rozmiešame v 300 ml mlieka, pridáme 40 g cukru a zmes nalejeme do mlieka, v ktorom sme pripravovali „obláčiky“. Riedky puding varíme 1 minútu, počas varu môžeme pridať 1 PL rumu kvôli vôni. Vtáčie mliečko rozdelíme do hlbokých tanierov a na povrch poukladáme „obláčiky“.