Želé s jablkami a bielym vínom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na želé s jablkami a bielym vínom:

2 veľké jablká, 300 ml bieleho vína, 1 balíček Ovocného želé s broskyňovou príchuťou, 70 g cukru, voda

Ešte potrebujeme: asi 3 – 4 dezertné misky, formičky ľubovoľného tvaru alebo formu s vyšším okrajom

Želé s jablkami a bielym vínom

Postup:

Jablka olúpeme, nakrájame na malé kúsky a podusíme do mäkka na bielom víne. Víno zlejeme a doplníme do 500 ml vodou. Podusené jablká rozdelíme do misiek alebo formy. Na prípravu želé privedieme zmes vody a vína do varu. Obsah sáčku spolu s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. Hotové želé nalejeme do misiek alebo formy na jablká a necháme stuhnúť v chladničke  minimálne 5 hodín alebo cez noc.

Mohlo by vás zaujímať

Ovocné želé so šumivým vínom

Ovocné želé so šumivým vínom

15 minútSuroviny na ovocné želé so šumivým vínom: 250 ml vody, 1 balíček ovocného želé s broskyňovou príchuťou, 70 g cukru, 250 ml šumivého vína Ešte… Čítaj ďaľej

Želé je hotové. Môžeme ho podávať.

Zdroj: Oetker

Mohlo by vás zaujímať

Ovocné želé v melóne

Ovocné želé v melóne

Suroviny na ovocné želé v melóne: 1 červená dyňa bezjadierková (cca 3 kg)1 limetka500 g jahôd100 g práškového cukru200 g Zlatého klasu (5 ks)100 g čučoriedok2 … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach