30 minút
Suroviny na želé s jablkami a bielym vínom:
2 veľké jablká, 300 ml bieleho vína, 1 balíček Ovocného želé s broskyňovou príchuťou, 70 g cukru, voda
Ešte potrebujeme: asi 3 – 4 dezertné misky, formičky ľubovoľného tvaru alebo formu s vyšším okrajom
Postup:
Jablka olúpeme, nakrájame na malé kúsky a podusíme do mäkka na bielom víne. Víno zlejeme a doplníme do 500 ml vodou. Podusené jablká rozdelíme do misiek alebo formy. Na prípravu želé privedieme zmes vody a vína do varu. Obsah sáčku spolu s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. Hotové želé nalejeme do misiek alebo formy na jablká a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.
Mohlo by vás zaujímať
Želé je hotové. Môžeme ho podávať.
Zdroj: Oetker