Broskyňový nízko-kalorický koláč

Doba prípravy 60 minútEnergia: 160 kcal.Náročnosť

Suroviny na broskyňový nízko-kalorický koláč (rozpočet na 12 kúskov):

750 g broskýň, 1 lyžica žemľových omrvín (strúhanky), pol lyžičky masla,  kôra z 1 citróna, 4 vajcia, 120 g  cukru, 150 g nízkotučného tvarohu, 180 g múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 1lyžica práškového cukru

Postup:

Broskyne vložíme krátko do vriacej vody, ošúpeme, odkôstkujeme a pokrájame na plátky. Tortovú formu (26 cm priemer) zľahka vymastíme, a posypeme žemľovými omrvinami. Ručným šľahačom vyšľaháme vajcia s cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou. Vmiešame tvaroh a múku s práškom do pečiva.

Mohlo by vás zaujímať

broskyňový koláč

Obrátený broskyňový koláč s pistáciovými orieškami

45 minútSuroviny na obrátený broskyňový koláč: Na cesto: 150 g hladkej múky + múka na pomúčenie, 75 g Hery izbovej teploty, 50 g cukru, 1 žĺtok… Čítaj ďaľej

Cesto rozotrieme na dno formy a navrch tesne pokladieme plátky broskýň. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 ° C asi 45 minút. Upečené vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť. Pred podávaním broskyňový nízko-kalorický koláč jemne posypeme práškovým cukrom.

Jeden kúsok má len okolo 160 kalórií.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach