Suroviny na broskyňový nízko-kalorický koláč (rozpočet na 12 kúskov):
750 g broskýň, 1 lyžica žemľových omrvín (strúhanky), pol lyžičky masla, kôra z 1 citróna, 4 vajcia, 120 g cukru, 150 g nízkotučného tvarohu, 180 g múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 1lyžica práškového cukru
Postup:
Broskyne vložíme krátko do vriacej vody, ošúpeme, odkôstkujeme a pokrájame na plátky. Tortovú formu (26 cm priemer) zľahka vymastíme, a posypeme žemľovými omrvinami. Ručným šľahačom vyšľaháme vajcia s cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou. Vmiešame tvaroh a múku s práškom do pečiva.
Mohlo by vás zaujímať
Cesto rozotrieme na dno formy a navrch tesne pokladieme plátky broskýň. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 ° C asi 45 minút. Upečené vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť. Pred podávaním broskyňový nízko-kalorický koláč jemne posypeme práškovým cukrom.
Jeden kúsok má len okolo 160 kalórií.