Celozrnná torta s červeným vínom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Celozrnná torta s červeným vínomsuroviny:

Cesto: 4 vajcia, 150 g cukru alebo trstinového cukru, nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna, 1 balíček vanilkového cukru, 150 ml červeného vína, 150 g špaldovej celozrnnej múky, 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva, 100 g mletých mandlí

Náplň: 200 ml červeného vína, 3 zarovnané PL práškového cukru, 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vlažnej vody, 500 ml smotany na šľahanie

Na ozdobenie: čokoládové hoblinky, niekoľko bobuliek hrozna obalených v cukre

Okrem toho potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), papier na pečenie

Celozrnná torta

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia, cukor, citrónovú kôru, vanilkový cukor a víno. Zmiešame múku, kypriaci prášok a mandle a opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládová torta so sušienkami Oreo

Čokoládová torta so sušienkami Oreo

60 minútEnergia: 761 kcal.Originálna nahá torta so sušienkami Oreo a čokoládovým korpusom so Zlatým klasom bude ozdobou každej rodinnej slávnosti. Čokoládová torta so sušienkami Oreo – suroviny (vystačí… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra:  asi 180°C
  • Teplovzdušná rúra: asi 160°C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba prípravy: asi 25 minút
  • Doba pečenia: asi 30 minút

Mohlo by vás zaujímať

Nepečený tvarohový rez s malinami

Nepečený tvarohový rez s malinami

Suroviny na nepečený tvarohový rez s malinami: 500 g masla300 g práškového cukru500 g roztierateľného tučného tvarohu500 g hrudkovitého tvarohu36 kakaových sušienok (cca 205 g)200 g … Čítaj ďaľej

Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme. Na prípravu náplne zmiešame víno s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do vína. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Okolo spodnej časti korpusu upevníme očistený okraj formy, nanesieme 2/3 náplne. Zľahka vložíme druhú polovicu korpusu, odstránime okraj formy a potrieme zvyškom náplne. Na 1 hodinu odložíme do chladničky. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a bobuľkami hrozna a servírujeme.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach