Mandarínková torta – suroviny:
Na cesto: 300 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 1 zarovnaná PL kakaa, 220 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 vajcia, 250 ml mlieka, 250 ml oleja
Na náplň: mandarínkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 560g), 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou, 1 balíček Smeta-fixu
Ešte potrebujeme: uzatvárateľnú nádobu s objemom asi 3 l, tortovú formu (Ø 26 cm)
Postup:
Na cesto zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom a kakaom do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do cesta. Cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm). Formu vložíme do rúry a pečieme. Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l mandarínkový kompót i so šťavou. Prilejeme smotanu na šľahanie a pridáme puding bez varenia a smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou náplne potrieme spodný korpus, druhú časť korpusu priložíme a mierne pritlačíme. Druhou polovicou náplne potrieme strany a povrch torty. Mandarínková torta je hotová. Pred podávaním necháme 1 – 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
- Teplovzdušná rúra: 160°C (nepredhriata)
- Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)
- Doba pečenia: asi 25 minút
- Doba prípravy: asi 25 minút
TIP: Namiesto mandarínkového kompótu môžete použiť aj ananásový alebo broskyňový kompót.