45 minút
Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
200 g piškótov, rozdrvených alebo rozomletých, 80 g masla, rozpusteného a vychladeného, 300 g jemného tvarohu (žervé, lučiny), 200 g krupicového cukru, 2 žĺtky, 80 ml smotany, 5 g plátkovej želatíny, namočenej podľa návodu
Postup:
Piškóty spojte s vychladnutým maslom a rozdeľte do štyroch formičiek o priemeru desať centimetrov. Hmotu uhlaďte a utlačte pomocou obrátenej lyžičky. Nechajte pol hodiny vychladiť. Želatínu vytlačte a rozpusťte vo dvoch lyžiciach horúcej smotany. Žĺtky utrite so zvyškom cukru a vmiešajte do tvarohu. Zvyšnú smotanu ušľahajte a vmiešajte do krému spolu so želatínou. Krém rozdeľte do formičiek a dajte znovu vychladiť.