Minicheesecake

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

200 g piškótov, rozdrvených alebo rozomletých, 80 g masla, rozpusteného a vychladeného, 300 g jemného tvarohu (žervé, lučiny), 200 g krupicového cukru, 2 žĺtky, 80 ml smotany, 5 g plátkovej želatíny, namočenej podľa návodu

Minicheesecake

Postup:

Piškóty spojte s vychladnutým maslom a rozdeľte do štyroch formičiek o priemeru desať centimetrov. Hmotu uhlaďte a utlačte pomocou obrátenej lyžičky. Nechajte pol hodiny vychladiť. Želatínu vytlačte a rozpusťte vo dvoch lyžiciach horúcej smotany. Žĺtky utrite so zvyškom cukru a vmiešajte do tvarohu. Zvyšnú smotanu ušľahajte a vmiešajte do krému spolu so želatínou. Krém rozdeľte do formičiek a dajte znovu vychladiť.

Mohlo by vás zaujímať

Citrónový cheesecake s pusinkami a levandulou

160 minútEnergia: 521 kcal.Voňavý citrónový cheesecake s vanilkou a nadýchanou ozdobou. Suroviny na citrónový cheesecake s pusinkami (vystačí na: asi 12 porcií): Na citrónový krém: kôra z 1… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach