Panenka v hubovej omáčke zabalená v kelovom liste

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Panenka v hubovej omáčke zabalená v kelovom liste – suroviny:

80 dg bravčovej panenky, soľ, čierne korenie, 40 g roztopeného masla, 160 g šampiňónov, 80 g kuriatok (môžu byť konzervované), 1,5 malých šalotiek, 12 g masla, malý kel, 60 g teľacieho alebo iného mäsového výpeku, pol vajca, pol lyž. sušeného majoránu, 20 ml olivového oleja, 0,2 l šťavy pod mäso, 0,2 l madeiry, alobal

Panenka v hubovej omáčke

Postup:

Panenku odblaníme, odstránime šľachy, osolíme, okoreníme a na horúcom tuku opečieme zo všetkých strán. Šampiňóny a kuriatka očistíme a nakrájame nadrobno. Šalotky ošúpeme a nakrájame na kocky. Šampiňóny, šalotky a kuriatka udusíme na masle a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 180ºC. Z kelovej hlávky natrháme listy. Necháme ich krátko povariť v osolenej vode a ihneď po vybratí ich chladíme studenou vodou. Listy osušíme kuchynským papierom a rozprestrieme na alobal.

Mohlo by vás zaujímať

Sviatočná panenka v lístkovom ceste

60 minútSviatočná panenka v lístkovom ceste – suroviny: 1 kg bravčovej panenky, soľ, mleté čierne korenie, olej, 150 g šampiňónov, 2 lyžice masla, 200 g mletého… Čítaj ďaľej

Huby zmiešame s teľacím (mäsovým) výpekom a vajcom, dochutíme soľou, korením a majoránom. Poriadne vymiešame a natrieme na kelové listy. Panenku položíme na listy a zrolujeme, položíme do kastróla (pekáča). Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom. Položíme do vyhriatej rúry, pečieme 20 – 30 minút. Vyberieme a necháme pred krájaním odpočinúť (nekrájame hneď, rozpadalo by sa). Do výpeku pridáme šťavu pod mäso, prilejeme madeiru, necháme povariť. Pred podávaním precedíme cez sitko.

Mohlo by vás zaujímať

Bravčové závitky s hlivou a bulgurom

Bravčové závitky s hlivou a bulgurom

Suroviny na bravčové závitky s hlivou a bulgurom: 150 g hlivy kotúčovejolivový olej800 g bravčového stehna bez kosti, v celkumorská soľ v mlynčekučierne korenie v mlynčeku100 … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach