Mrkvová torta s ľadovou polevou

Doba prípravy 65 minútNáročnosť

Suroviny mrkvová torta s ľadovou polevou (rozpočet na 14 kúskov):

350 g mrkvy, 5 vajec, 250 g cukru, 4 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžica citrónovej kôry, 250 g mletých mandlí, 80 g hladkej múky, 3 lyžice kypriaceho prášku, 200 g múčkového cukru, 4 lyžice mandľových lupienkov, 14 marcipánových mrkvičiek

Postup:

Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Očistíme mrkvu a najemno ju postrúhame. Oddelíme vajcia. Žĺtky s cukrom a troma lyžicami citrónovej šťavy a kôrou vyšľaháme do peny. Za stáleho šľahania pridáme mrkvu, mandle a múku zmiešanú s práškom do pečiva. K bielkom pridáme niekoľko zrniek soli a ušľaháme tuhý sneh. Polovicu zapracujeme do cesta a potom primiešame zvyšný sneh.. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a dáme na 60 minút piecť.

Mohlo by vás zaujímať

Mrkvová torta bez múky

60 minútMrkvová torta bez múky – suroviny: 8 vajec, 300 g cukru, 400 g strúhanej mrkvy, 400 g mletých mandlí, 1 ks pomaranč, 1 lyžica rumu,… Čítaj ďaľej

Hotový korpus vyberieme, vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Pripravíme si ľadovú polevu. Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a 1 lyžicou vody. V panvici nasucho opražíme mandle. Tortu polejeme polevou a po stranách prilepíme mandľové lupienky. Nakoniec ozdobíme mrkvičkami. Mrkvová torta je hotová, môžeme ju servírovať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach