Suroviny na bezlepkový koláč s makom a bobuľovitým ovocím:
- 120 g pšena
- 250 ml mandľového nápoja
- 3 vajcia
- 60 g trstinového cukru
- 40 g medu
- 2 jablká
- kôra z 1 citróna
- 60 g mletého maku
- 150 g mletých mandlí
- 300 g mrazenej bobuľovitej zmesi
- 80 g mandľových blanšírovaných plátko
Ešte potrebujeme:
- robot s nadstavcom metlička
- strúhadlo
- tortovú formu s priemerom 26 cm
- papier na pečenie
Postup:
Prepláchnuté pšeno varíme v mandľovom nápoji za občasného miešania asi 15 minút domäkka. Potom ho necháme dôkladne vychladnúť.
V robote vyšľaháme vajcia spolu so 40 g trstinového cukru a medom.
Medzitým jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Primiešame ich k vychladnutému pšenu, pridáme citrónovú kôru, mletý mak, mleté mandle a premiešame.
K vyšľahaným vajíčkam opatrne stierkou zapracujeme pšenový základ. Cesto nalejeme do papierom vystlanej formy a rovnomerne rozotrieme. Povrch posypeme bobuľovitých ovocím a zvyšnými 20 g trstinového cukru. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Po 35 minútach ho vyberieme, povrch posypeme mandľovými plátkami a pečieme ďalších 10 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Upečený šťavnatý bezlepkový koláč s makom a bobuľovitým ovocím necháme vychladnúť vo forme.
Mohlo by vás zaujímať
Zdroj: kuchynalidla