Bezlepkový koláč s makom a bobuľovitým ovocím

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na bezlepkový koláč s makom a bobuľovitým ovocím:

  • 120 g pšena
  • 250 ml mandľového nápoja
  • 3 vajcia
  • 60 g trstinového cukru
  • 40 g medu
  • 2 jablká
  • kôra z 1 citróna
  • 60 g mletého maku
  • 150 g mletých mandlí
  • 300 g mrazenej bobuľovitej zmesi
  • 80 g mandľových blanšírovaných plátko

Ešte potrebujeme:

  • robot s nadstavcom metlička
  • strúhadlo
  • tortovú formu s priemerom 26 cm
  • papier na pečenie
koláč s makom a bobuľovitým ovocím

Postup:

Prepláchnuté pšeno varíme v mandľovom nápoji za občasného miešania asi 15 minút domäkka. Potom ho necháme dôkladne vychladnúť.

V robote vyšľaháme vajcia spolu so 40 g trstinového cukru a medom.

Medzitým jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Primiešame ich k vychladnutému pšenu, pridáme citrónovú kôru, mletý mak, mleté mandle a premiešame.

K vyšľahaným vajíčkam opatrne stierkou zapracujeme pšenový základ. Cesto nalejeme do papierom vystlanej formy a rovnomerne rozotrieme. Povrch posypeme bobuľovitých ovocím a zvyšnými 20 g trstinového cukru. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Po 35 minútach ho vyberieme, povrch posypeme mandľovými plátkami a pečieme ďalších 10 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Bezlepková čokoládová roláda

Bezlepková čokoládová roláda plnená šľahačkou a malinami

45 minútBezlepková čokoládová roláda plnená šľahačkou a malinami – suroviny: Cesto: 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 50 g rozpustenej Hery, 100 g kvalitnej čokolády s… Čítaj ďaľej

Upečený šťavnatý bezlepkový koláč s makom a bobuľovitým ovocím necháme vychladnúť vo forme.

Mohlo by vás zaujímať

Dvojfarebná BB torta

Dvojfarebná BB torta

Bezgluténová dvojfarebná BB torta na sviatočný stôl Dvojfarebná BB torta – suroviny (vystačí na 12 porcií): Na cesto: 6 bielkov150 g cukru6 žĺtkov90 g bezlepkovej … Čítaj ďaľej

Zdroj: kuchynalidla

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach