Raw maková torta

Doba prípravy 200 minútNáročnosť

Raw maková tortaSuroviny ( na 20cm tortovú  formu ):

Cesto: 1/2 pohára vlašských orechov (60g), 1/2 pohár lieskovcov (65g), 1 pohár hrozienok (150g), štipka soli, štipka muškátového oriešku
Maková plnka:
1 pohár maku (140g), 100g kešu orechov, 1/3-1/2 pohár(okolo120ml) agávového sirupu, 3 lyžice citrónovej alebo pomarančovej šťavy, 5 lyžíc kokosového oleja, 2 lyžičky citrónovej alebo pomarančovej kôry
Poleva:
2 lyžice kokosového oleja, 2 lyžičky kakaa alebo karobu, 1 lyžica  pomarančovej šťavy/agávového sirupu

Postup:

Cesto: V mixéri rozmixujeme orechy skoro až na múku. Pridáme hrozienka a dobre premixujeme. Potom pridáme soľ a muškátový orech. Cesto je hotové, keď drží spolu a dá sa s ním pracovať. Vystelieme s ním formu.

Maková plnka: Na noc namočíme kešu orechy a mak do vody. Na druhý deň si rozpustíme kokosový olej. Mak necháme trochu odkvapkať a mixujeme ho s agávovým sirupom a pomarančovou šťavou. Pridáme ostatné ingrediencie mixujeme do krémova. Navrstvíme na cesto a odložíme na cca 60 min. do mrazničky.

Poleva: Rozpustíme kokosový olej a vymiešame ho s kakaom do hladka. Rozotrieme na makovú plnku a dáme do mrazničky na 30 minút.

Držíme v chladničke

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach