Torta 4 schody do neba

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet vystačí na asi 12 porcií ):

Na korpus: 260 g kakaových sušienok, 30 g rozpusteného masla, 100 ml mlieka, 260 g maslových sušienok, 30 g rozpusteného masla, 100 ml mlieka

Na náplň: 250 g polotučného tvarohu, 4 zarovnané PL cukru, 2 KL Vanilkovej pasty s mletým vanilkovým strukom, 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Želatínového stužovača, 100 ml vody, 1 balíček Zlatého klasu bez varenia, 500 ml mlieka 60 g cukru

Na ozdobenie: 500 ml smotany na šľahanie, 3 zarovnané PL cukru, 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker, 50 g horkej čokolády

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač

Torta 4 schody do neba

Postup:

Na prípravu korpusu rozdrvíme tmavé sušienky pomocou váľka. Vložíme ich do misky, pridáme maslo a mlieko a dôkladne prepracujeme. Hmotu nanesieme na dno vymastenej formy a pritlačíme. Rovnakým spôsobom si pripravíme korpus zo svetlých sušienok, masla a mlieka. Nanesieme na tmavú hmotu a pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Korpus necháme vo forme vychladnúť.

Na prípravu náplne zmiešame v mise tvaroh s cukrom a pastou. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuhaa vmiešame do tvarohu. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do tvarohovej zmesi. Náplň nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme. Odložíme asi na pol hodiny do chladničky a necháme stuhnúť. Zlatý klas pripravíme podľa návodu na obale, opatrne nanesieme na tvarohovú náplň a uhladíme.

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom a nanesieme na náplň podľa vlastnej fantázie. Na povrch torty nastrúhame čokoládu a tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba prípravy: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 10 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach