Tvarohovo – ovocná torta

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Tvarohovo – ovocná torta – suroviny:

90 g práškového cukru, 90 g polohrubej múky, 3 vajcia, 3 lyžice horúcej vody

Plnka: 350 ml bieleho jogurtu, 350 g mäkkého tvarohu, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 ml vody, 1 želatínový stužovač, asi 300 g bobuľového ovocia, 1 balíček číreho tortového želé, 250 ml vody, 3 lyžice cukru

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a horúcou vodou, postupne primiešame múku a nakoniec  tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, dáme  do predhriatej rúry na 180° C a pečieme asi 15 minút doružova. Necháme vychladnúť.  Tvaroh vymiešame s jogurtom a cukrom. Do masy zamiešame  želatínu, ktorú sme pripravili podľa návodu na obale a ihneď natrieme na vychladnutý korpus.

Mohlo by vás zaujímať

Nepečená smotanovo ovocná torta bez múky

Nepečená smotanovo ovocná torta bez múky

40 minútHrnčekový recept na veľmi jednoduchú, sviežu tortičku bez pečenia, múky a pridaného cukru Suroviny na koláč – nepečená smotanovo ovocná torta bez múky: Korpus: 1 šálka mandlí ( môžeme… Čítaj ďaľej

Navrch nahusto pokladieme  drobné ovocie (maliny, ríbezle, čučoriedky, černice). Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu. Necháme mierne vychladnúť a postupne po lyžiciach nalejeme na ovocie. Dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach