30 minút
Citrónová zmrzlina – suroviny:
500 ml mlieka, 2 polievkové lyžice Solamylu, 100 g práškového cukru, 200 ml šľahačky, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
Postup:
V mlieku rozmiešame cukre a Solamyl. Všetko pomaly za stáleho miešania varíme do polohustého pudingu. Po odstavení občas premiešame, aby sa nevytvorila kožka. Do vychladnutého opatrne vmiešame vyšľahanú šľahačku, potom citrónovú šťavu (prípadne môžete vmiešať aj trochu na jemno pomletej citrónovej kôry).
Mohlo by vás zaujímať
Necháme vychladiť v chladničke asi hodinu, potom vlejeme do teplou vodou vyliatej misky a zamrazíme v mrazničke na asi 3 – 4 hodiny alebo vymiešajte v zmrzlinovom strojčeku.