Mandľové hríbiky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na mandľové hríbiky ( rozpočet asi na 50 ks ):

120 g sparených, najemno nastrúhaných mandlí, 120 g práškového cukru, 1 bielok, 50 g čokolády na varenie

Postup:

Z mandlí, cukru a bielka vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve časti. Z jednej spravíme malé valčeky – nožičky. Druhú časť zafarbíme strúhanou čokoládou nahnedo a vytvarujeme z nej hlavičky.

Mohlo by vás zaujímať

Šuhajdy

15 minútSuroviny na šuhajdy ( rozpočet na 30 ks ): Cesto: 125 g masla, 100 g čokolády na varenie, 50 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa… Čítaj ďaľej

Takto vytvarované hríbiky dáme na plech, vyložený papierom na pečenie a pomaly ich v rúre usušíme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach