Marinované jahňacie ražne

Doba prípravy 15 minútEnergia: 280 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 280 kcal

Suroviny na Marinované jahňacie ražne (rozpočet na 8 ražňov):

1 kg jahňacieho mäsa, soľ, mletí čierne korenie, oregano

Na marinádu: 1/8 l olivového oleja, šťavu z 2 citrónov, 3 strúčiky cesnaku, 1 čajovú lyžičku mletej papriky, 1 čajovú lyžičku bieleho korenia, 1 bobkový list

Marinované jahňacie ražne

Postup:

Jahňacie mäso pokrájame na 3 cm kocky, Dôkladne zmiešame olivový s citrónovou šťavou, prelisovaným cesnakom, mletým čiernym korením, paprikou, bielym korením a malým množstvom oregána. Pridáme bobkový list. Marinádu nalejeme na mäso, premiešame a necháme marinovať v chladničke. Mäso vyberieme z marinády a ponapichujeme ho na ražne. Grilujeme na grile s dreveným uhlím. Ako prílohu podávame paradajky, olivy a biely chlieb.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach