Suroviny na chrumkavé bravčové pliecko so slivkami (na 4 porcie potrebujeme):
1,8 kg bravčového pliecka, 200 g sušených sliviek, 200 ml jablčného vína, soľ, mleté čierne korenie, 2 polievkové lyžice múky, 20 g hnedého cukru, 50 ml octu, 1/2 škorice, 4 kyslé jablká, 200 ml vývaru, 100 ml smotany, 1 polievková lyžica maizeny.
Postup:
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme ostrým nožom a poprášime múkou. Dáme piecť do rúry na 225 stupňov a 15 minút. Cukor, ocot, 5 polievkových lyžíc vody a škoricu necáme 5 minút variť. Povrch mäsa potrieme cukrovým roztokom a necháme piecť ešte asi hodinu, pričom ho občas potierame zvyškom cukrového roztoku.
Mohlo by vás zaujímať
Jablká umyjeme, ošúpeme, rozštvrtíme, vyberieme jadrá a dužinu nadrobno pokrájame. Jablká so zmäknutými slivkami pridáme aj so šťavou k mäsu. Pečieme ešte 30 minút. Mäso a ovocie vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek prelejeme cez sitko do hrnčeka, pridáme smotanu a vývar. Zahustíme a dochutíme. Bravčové pliecko so slivkami je hotové.