Chrumkavé bravčové pliecko so slivkami

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na chrumkavé bravčové pliecko so slivkami (na 4 porcie potrebujeme):

1,8 kg bravčového pliecka, 200 g sušených sliviek, 200 ml jablčného vína, soľ, mleté čierne korenie, 2 polievkové lyžice múky, 20 g hnedého cukru, 50 ml octu, 1/2 škorice, 4 kyslé jablká, 200 ml vývaru, 100 ml smotany, 1 polievková lyžica maizeny.

Postup:

Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme ostrým nožom a poprášime múkou. Dáme piecť do rúry na 225 stupňov a 15 minút. Cukor, ocot, 5 polievkových lyžíc vody a škoricu necáme 5 minút variť. Povrch mäsa potrieme cukrovým roztokom a necháme piecť ešte asi hodinu, pričom ho občas potierame zvyškom cukrového roztoku.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené bravčové plece špikované klinčekmi

Pečené bravčové plece špikované klinčekmi

80 minútEnergia: 540 kcal.Suroviny na pečené bravčové plece špikované klinčekmi (rozpočet pre 4 porcie): 1 1/2 kg mäsa z bravčového pliecka s kožou, 1 cibuľu, 7 strúčikov… Čítaj ďaľej

Jablká umyjeme, ošúpeme, rozštvrtíme, vyberieme jadrá a dužinu nadrobno pokrájame. Jablká so zmäknutými slivkami pridáme aj so šťavou k mäsu. Pečieme ešte 30 minút. Mäso a ovocie vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek prelejeme cez sitko do hrnčeka, pridáme smotanu a vývar. Zahustíme a dochutíme. Bravčové pliecko so slivkami je hotové.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach