Dusená plnená kapusta so smotanou – suroviny:
8 väčších kapustných listov, 400 g bravčového mäsa, 1 lyžica masti, 2 cibule, 8 g ryže, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 40 g masti, 1 lyžica červenej papriky, 250 ml kyslej smotany, 30 g hladkej múky
Postup:
Kapustové listy sparíme vo vriacej vode. Bravčové mäso zomelieme. Na lyžici masti speníme polovicu cibule, pridáme umytú ryžu, soľ, zalejeme vodou a dusíme do polomäkka. Vychladnutú ryžu zmiešame s pomletým mäsom, okoreníme mletým čiernym korením, posolíme, pridáme vajce a všetko spolu zamiešame.
Mohlo by vás zaujímať
Sparené kapustné listy naplníme pripravenou mäsovou plnkou a zakrútime závitky. Na masti speníme 1 a pol nadrobno nakrájanej cibule, pridáme červenú papriku, vložíme kapustové závitky, posolíme a prikryté pomaly dusíme. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Udusenú plnenú kapustu zalejeme rozhabarkovanou smotanou s múkou a asi 10 minút povaríme. Podávame s knedľou.