Maďarský guláš s haluškami

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny:

1 kg hovädzí močing (nožina), 1 kg cibuľa, 1 PL mletá červená sladká paprika, 1 ČL mletá štipľavá paprika, 1-2 ks feferónka (chilli paprička), 1 ks zelená čerstvá paprika, 2 ks čerstvá paradajka, 3 PL bravčová masť, soľ, voda

Maďarský guláš s haluškami

Postup:

Cibuľu pokrájame nadrobno a osmažíme do sklovita na masti. Opláchnuté a poutierané mäso pokrájame na väčšie kocky – cca 4 x 5 cm. K orestovanej cibuli pridáme nakrájané mäso a necháme zatiahnuť cca 7-8 min. Zalejeme vodou a necháme podusiť. Vodu pridávame postupne, po troche, aby sa mäso nevarilo, ale dusilo. Pridáme nakrájanú papriku, zalejeme trochou vody a podusíme. O chvíľu pridáme nakrájané paradajky (prípadne pasírované paradajky, alebo trochu paradajkového pretlaku – 10 g pretlaku na 1 kg mäsa). Nakoniec pridáme mletú štipľavú a sladkú papriku, osolíme a dusíme dovtedy, kým mäso nie je mäkké. Pravý maďarský guláš sa má podávať s haluškami, ale vhodná je aj dusená ryža alebo varené zemiaky, tarhoňa, prípadne cestoviny.

Zdroj: masodomov

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach